کندوز ، افغانستان: مقامات سه شنبه گفتند که طالبان گذرگاه مرزی اصلی افغانستان با تاجیکستان را تصرف کردند ، در حالی که نیروهای امنیتی پست های خود را رها کرده و تعدادی نیز از مرز فرار کردند.
تصرف شیرخان بندر ، در شمال افغانستان ، در 50 کیلومتری شهر قندوز ، مهمترین دستاورد برای طالبان از زمان آغاز آخرین مرحله خروج نیروهای آمریکایی از سوی آمریکا در ماه مه است.
خالدالدین حکمی ، عضو شورای ولایتی قندوز گفت: "متأسفانه امروز صبح و پس از یک ساعت درگیری طالبان بندر شیر خان و شهر و تمام پاسگاه های مرزی با تاجیکستان را تصرف کردند."
به طور جداگانه ، یک افسر ارتش به خبرگزاری فرانسه گفت: "ما مجبور شدیم همه پست های بازرسی را ترک کنیم … و برخی از سربازان ما از مرز تاجیکستان عبور کردند.
وی که خواست نامش فاش نشود افزود: "تا صبح ، آنها (جنگجویان طالبان) همه جا بودند ، صدها نفر از آنها."
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان تصرف این گذرگاه را از روی رودخانه پیانج تایید کرد.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: "مجاهدین ما کنترل کامل شیر خان بندر و تمام گذرگاه های مرزی با تاجیکستان در قندوز را در دست دارند."
امرالدین والی ، یکی دیگر از اعضای شورای ولایتی ، گفت که مقامات دوشنبه شب "ارتباط" خود را با منطقه قطع کردند.
این گذرگاه با پل 700 متری ایالات متحده تأمین می شود که در سال 2007 با هدف افزایش تجارت بین همسایگان آسیای مرکزی افتتاح شد.
**- 'تسلط کامل' -**
این بندر خشک و گسترده است که می تواند روزانه 1000 خودرو را جابجا کند.
مسعود وحدت ، سخنگوی اتاق تجارت و صنایع ولایت کندز می گوید: "هنگام سقوط شیرخان بندر 150 کامیون با کالا بارگیری شده بود و ما نمی دانیم چه اتفاقی برای آنها افتاده است."
"این یک ضرر مالی بزرگ خواهد بود."
طی روزهای گذشته درگیری های شدیدی در سراسر ولایت قندوز درگرفته است و نیروهای طالبان و افغان روز دوشنبه در حومه خود شهر قندوز درگیر جنگ شده اند.
به گفته مقامات ، طالبان در بزرگراه هایی که شهر را به استان های همجوار متصل می کند ، موضع گرفته اند.
طالبان بارها تلاش کرده اند که این شهر را تصرف کنند و قبلاً دو بار برای مدت کوتاهی – در سپتامبر 2015 و یک سال بعد – آن را نگه داشته اند.
قندوز با جمعیت قابل توجهی از پشتون ، پیش از به قدرت رسیدن طالبان در دهه 1990 ، دژ اصلی طالبان بود.
موقعیت این شهر آن را به یک نقطه ترانزیت کلیدی برای مبادلات اقتصادی و تجاری با تاجیکستان تبدیل کرده است.
از اوایل ماه مه ، طالبان حملات گسترده ای را علیه نیروهای دولتی در مناطق روستایی ناهموار آغاز کرده و ادعا می کنند که حداقل 87 مورد از 421 ولسوالی این کشور را تصرف کرده اند.
بسیاری از ادعاهای آنها توسط دولت مورد مناقشه است و تأیید مستقل دشوار است – به ویژه در مناطقی که اغلب دست به دست می شوند.
اما نیروهای دولتی افغانستان اعلام کردند که به زودی حمله گسترده ای را برای بازپس گیری قلمرو از دست رفته آغاز خواهند کرد.
جنرال اجمل شینواری ، سخنگوی نیروهای امنیتی به خبرنگاران گفت: "فرماندهی مرکزی کاملاً در کنترل است و همه نیروهای امنیتی و منابع نظامی علیه دشمن بسیج شده است."
"شما به زودی شاهد پیشرفت های ما در سراسر کشور خواهید بود."
.