با وجود "ممنوعیت" سرمایه گذاری در ارزهای رمزپایه ، بیت کوین (و رمزنگاری) اکنون به طور کامل به پاکستان نفوذ کرده است. همه ما دوستان ، خانواده و بستگان داریم که در دارایی های رمزنگاری شده سرمایه گذاری کرده اند. برای تعجب هیچ کس ، Binance ، یک مبادله رمزنگاری ، اکنون چهارمین برنامه بارگیری شده در پاکستان است.
در نتیجه ، کیف پول ها و سیستم عامل های سایه دار نسبتاً ناشناخته در سایت های رسانه های اجتماعی سیلاب کرده اند. تأثیرگذاران رسانه های اجتماعی پاکستان در TikTok و Twitter ، با میلیون ها دنبال کننده ، به سرمایه گذاران خرده فروشی در مورد چگونگی و مکان سرمایه گذاری در فضای رمزنگاری توصیه می کنند.
این خطرناک است.
ممنوعیت بانک دولتی پاکستان (SBP) اکنون ارتباط چندانی ندارد و هیچ اعتباری ندارد. حتی با اعلام دولت خیبر پختونخوا از برنامه های خود برای ساخت مزارع استخراج ارزهای رمزنگاری شده ، این کار نیز زائد شده است.
شهروندان راهی برای دور زدن محدودیت ها با استفاده از کیف پول های خارج از کشور مانند Neteller ، Skrill و Payoneer پیدا کرده اند. علاوه بر این ، اپراتورهای هاوالا در ازای پرداختی که در داخل انجام می شود ، انتقال وجوه را در مبادلات رمزنگاری دریایی تسهیل می کنند.
زمان آن فرا رسیده است که پاکستان یک چارچوب نظارتی برای این کلاس دارایی تدوین کند. "استراتژی شترمرغ" نادیده گرفتن ظهور دارایی های رمزنگاری شده دیگر قابل اجرا نیست.
بیش از 2 تریلیون دلار دارایی در اقتصاد رمزنگاری وجود دارد. Coinbase ، بزرگترین صرافی ، یک شرکت بورسی با نزدیک به 50 میلیارد دلار سقف بازار است.
همه بانک های سرمایه گذاری پیشرو در حال تسهیل سرمایه گذاری در رمزنگاری برای مشتریان خود هستند و بزرگترین مدیران صندوق مانند Blackrock سرمایه گذاری در آن را آغاز کرده اند.
پاکستان دیگر نمی تواند این پدیده را نادیده بگیرد.
بیشترین انتقاد از محافل نظارتی این است که ممکن است سرمایه گذاری های رمزنگاری م effectiveثر بر کنترل مشتری شما (KYC) و کنترل پولشویی (AML) موثر نباشد و با رعایت انطباق با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) برخی از مشکلات را ایجاد کند.
من می ترسم این بحث صرفاً سپری برای توجیه بی عملی باشد.
اگر در واقع تنظیم کنندگان نگرانی های قانونی در مورد این مسائل دارند و اگر آنها واقعاً نمی خواهند سرمایه گذاران در پاکستان پس انداز خود را در این دارایی ها بگذارند ، پس باید این منع را با جدیت اجرا کنند.
بالاخره کار سختی نیست. بانک دولتی می تواند PTA را به استفاده از فایروال سایبری برای مسدود کردن همه برنامه های رمزنگاری و وب سایت ها هدایت کند. در صورت تمایل می توانند کیف پول های خارج از کشور را که برای تأمین بودجه آنها استفاده می شود نیز مسدود کنند. و اگر نهاد نظارتی بخواهد از پیشگویی بیشتری برخوردار شود ، می توانند با نهادهای نظارتی اروپایی مکاتبه کنند و از آنها بخواهند که ساکنان پاکستان را روی کیف پول هایی مانند Skrill قبول نکنند.
اما استراتژی شترمرغ که در حال حاضر در حال اجرا است کاملاً ضد نتیجه است. این فقط تقاضای رمزنگاری را به سمت اپراتورهای کنترل نشده / زیرزمینی سوق می دهد ، که بدترین نتیجه ممکن است.
اولاً ، این بدان معناست که مردم مجبور به استفاده از سیستم عامل های غیرقانونی هستند که در آنها از سرمایه گذار حمایت چندانی ندارند. ثانیاً ، این امر با ارائه مشتریانی که جذب این کلاس دارایی می شوند ، رشد حواله / پولشویی را تشویق می کند.
ثالثاً ، این مالیات را از جمع آوری درآمد بالقوه مالیاتی حاصل از این معاملات می گیرد. و چهارم ، مانع از سرمایه گذاری بالقوه پاکستان از شرکت های بزرگ مالی تحت نظارت است که در اقتصاد رمزنگاری فعالیت می کنند.
اقتصاد رمزنگاری بزرگ است و به سرعت در حال رشد است. پاکستان می تواند از این سرمایه برای سرمایه گذاری های ورودی استفاده کند. به عنوان مثال ، اهدای اخیر 5 میلیون نشانگر STX (اکنون ارزش 10 میلیون دلار) به LUMS توسط Stacks – یک شرکت فناوری بلاکچین مستقر در ایالات متحده – است.
با تنظیم یک چارچوب نظارتی ، پاکستان می تواند شرکت ها و مبادلات بلاکچین ردیف اول را جذب کند. آستانه ریسک این شرکتها در مقایسه با شرکتهای خدمات مالی سنتی کمتر است. بنابراین ، در حالی که پی پال دعوت به ورود به پاکستان را رد کرده است ، کیف پولهای رمزنگاری شده و مبادلاتی مانند Coinbase ، BlockChain.com و Binance احتمالاً بیشتر در دسترس خواهد بود.
این تنها در صورت وجود چارچوب نظارتی پایدار و حمایتی اتفاق می افتد. این شرکت ها اطمینان حاصل می کنند که برای رعایت مقررات محلی ، قوانین مناسب KYC / AML را وضع می کنند.
این ، به نوبه خود ، طبقه دارایی را مستند می کند و آن را به بخشی از خالص مالیات تبدیل می کند ، دقیقاً مانند سرمایه گذاری در کلاس های دارایی دیگر مانند سهام ، کالاها و اوراق قرضه.
وقت آن است که سر را از شن بیرون بیاورید.
علی فرید خواجه ، CFA ، رئیس اوراق بهادار KASB است. او به همراه همسر و دو دخترش در لندن زندگی می کند. وی بیش از 17 سال در بازارهای مالی انگلیس و اروپا کار کرده است. او فارغ التحصیل لومس و دانش آموخته رودز در دانشگاه آکسفورد بود.